Ważne, aby krótki sezon na owoce wykorzystać w pełni. I każdego dnia zjadać owocową przekąskę lub deser zamiast batonika. »
Co jest teraz najmodniejsze w kuchni? Mąka z zielonych bananów, jagody acai, wodorosty, kombucza, kawa z masłem, a do tego swojski bulion i... stara dobra kiszona kapusta! »
Podziemne warzywa były znane i używane, zanim rodzimą kuchnią zawładnęła włoszczyzna królowej Bony i upowszechniły się ziemniaki. »
Afrodyta – bogini piękna i miłości wyłoniła się naga z morskiej piany... Od jej imienia wywodzą się afrodyzjaki. Wierzymy w ich magiczną moc. Czy słusznie? »
Coraz krótsze dni, słońce coraz niżej, za oknami szarość... Dobry humor podtrzymają magiczne ciasteczka! »
Zawierają witaminy (C, A, B1, B2, B3, B6 i PP) oraz magnez, który odpowiada za mocne kości, łagodzi zmęczenie i stres. »
Cieszmy się obfitością owoców, warzyw i zbóż. Sięgajmy do zapomnianych tradycji i celebrujmy magiczne rytuały, które zapewnią urodzaj w przyszłym roku. »
Grillowanie w Polsce ma już swoją tradycję. To świetna okazja do cieszenia się latem i przyrodą, sposób na zbliżenie ludzi przy płonącym palenisku. »
Dodadzą nam zdrowia, urody i odpędzą smutki. Prawdziwe, gruntowe pomidory, a nie szklarniowe podróbki! »
Pieprz syczuański ma właściwości zdrowotne i znieczulające, powstrzymuje rozmnażanie się bakterii. »