Pozwala przeżyć głód pod każdą szerokością geograficzną. Zmielone ziarno, woda i ogień - i już! »
Jabłko jest symbolem grzechu i źródłem rozkoszy dla podniebienia. »
Nasi grzybiarze rzadko zbierają grzyby nadrzewne. Tymczasem wiele z nich jest bardzo smacznych! »
Niedoceniany, a pyszny. Orzeźwiający, kwaskowaty, idealny na upalne dni. Rabarbar. »
Niech tylko mocniej przygrzeje słońce, noce przestaną być chłodne, ogrody, działki, parki... »
Wielkanoc to taki czas, kiedy zapominamy o dietach, cholesterolu, przesądach i mitach kulinarnych. Gotujemy i jemy! »
Cebula i czosnek pochodzą z Azji. Mają witaminy, których tak brakuje nam po zimie. »
Ludzki organizm potrzebuje białka to główne źródło aminokwasów budujących nasze ciało... »
Do fondue pije się takie samo wino, jakiego używa się do przygotowania potrawy. »
Jedzenie powinno się komponować z atmosferą wieczoru. Pasująca do tanga kuchnia argentyńska... »