Kuszą kolorami i zapachami. Jabłka, fasolka, pomidory albo świeży sok z pomarańczy lub marchwi. Co wybrać? »
Z jakich kwiatów możemy przyrządzić przetwory, desery i sałatki? Dowiedz się także, jak zbierać jadalne kwiaty! »
Rzęzi w piersi? Męczy katar? Myśli spowija chandra? Uratują cię kiełki, pędy, liście, wodorosty, kiszonki. »
Koziorożce to niezmordowani pracusie, dlatego każdego ranka potrzebują zastrzyku energii do działania. »
Brukselka – skrzyżowanie dwóch najzdrowszych warzyw, czyli jarmużu i kapusty. Nic więc dziwnego, że lekarze i dietetycy wychwalają jej odżywcze właściwości. »
Brakuje ci sił, czujesz stałe zmęczenie, łapiesz infekcję za infekcją? To może być brak witaminy B¹². Zadbaj o jej obecność w menu, a wszystko się zmieni! »
Gęsty płyn o lekko orzechowym zapachu i zielonym kolorze zawiera dziesiątki dobroczynnych dla organizmu substancji. »
Doskonałe do gorącego makaronu lub kanapek. Można przechowywać je w lodówce do 7 dni lub zamrozić w małych porcjach. »
Lwy kochają luksus, szczególnie na talerzu. Jednocześnie nie lubią wysilać się w kuchni... »
Wiadomo, że Raki kochają wodę jak mało kto. Upalne, letnie popołudnie wolą spędzić na plaży niż z patelnią w ręku. Uwielbiają jednak dobrze zjeść. »