Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...
Był w Polsce do XVIII wieku cenionym warzywem, z którego robiono zupę. Bez buraków!! »
Majowe zbieranie dzikich jadalnych roślin to doskonały pomysł. Część zdobyczy można od razu wrzucić na kanapkę! »
Jesień to czas zadumy i melancholii, a także kataru i przeziębień. W chińskiej teorii 5 przemian odpowiada jej metal i smak ostry. Odpowiednio skomponowane jedzenie pomoże nam przetrwać ją w dobrym humorze i zdrowiu. »
Pozwala przeżyć głód pod każdą szerokością geograficzną. Zmielone ziarno, woda i ogień - i już! »
Po czym poznać cebule nadające się do spożycia? Po tym, czy gryzą je myszy i norniki. »
Nie wierzcie, że czekolada jest substytutem miłości. Miłość to substytut czekolady... »
Barany kochają prędkość. Zarówno w życiu, jak i na talerzu. Dlatego ekspresowe w przygotowaniu, aromatyczne i pikantne danie je usatysfakcjonuje. »
Zabiegane bliźniaki są niekwestionowaną duszą towarzystwa. Nic więc dziwnego, że ich ulubione dania to takie, którymi mogą się dzielić! »
Byki to prawdziwi smakosze. Doskonale znają się na kuchni. Uwielbiają jedzenie i... czekoladę! »
Lwy kochają luksus, szczególnie na talerzu. Jednocześnie nie lubią wysilać się w kuchni... »
Wiadomo, że Raki kochają wodę jak mało kto. Upalne, letnie popołudnie wolą spędzić na plaży niż z patelnią w ręku. Uwielbiają jednak dobrze zjeść. »
Wielka jest moja miłość do fasolek. Gdy zbliża się lipiec, nie mogę myśleć o niczym innym! »