Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...
Produkty mleczne, a zwłaszcza sery, są o wiele zdrowsze, niż dotychczas sądzono! »
Kiszone warzywa i owoce są naładowane witaminami oraz minerałami bardziej niż ich świeże odpowiedniki. »
Mead Ladies (Łąkowe Damy) są zwariowane na punkcie dzikich roślin. Założyły blog, urządzają wyprawy na łąki i uczą gotować pyszności z… byle czego. »
Mięso łososia, choć tłuste, uchodzi za niezwykle zdrowe. Przynajmniej tak do niedawna uważali specjaliści od żywienia. Jaka jest rzeczywistość? »
Kuszą kolorami i zapachami. Jabłka, fasolka, pomidory albo świeży sok z pomarańczy lub marchwi. Co wybrać? »
Z jakich kwiatów możemy przyrządzić przetwory, desery i sałatki? Dowiedz się także, jak zbierać jadalne kwiaty! »
Warto zwracać uwagę na to, co łączymy w potrawach. Czy w którymś ze składników nie znajduje się coś, co hamuje działanie witamin i minerałów w innym? I które produkty w duecie zdziałają o wiele więcej, niż solo? »
Chcesz być młoda? Jedz to, co młode! Na przykład kiełki. Są chemicznie czyste i niezwykle odżywcze. »
Nowalijki. Wyczekane niczym wiosna. Choć kuszą urodą, to jednak nie zawsze są zdrowe.... »
Jak wytrzymać na diecie bez pieczywa i klusek? Doktor William Davis radzi jeść więcej warzyw, jajek i mięsa. »
Kiełki należą dziś do kanonu zdrowej kuchni, tak jak oleje tłoczone na zimno, warzywa, owoce... »