Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...
Ludzki organizm potrzebuje białka to główne źródło aminokwasów budujących nasze ciało... »
Wielkanoc to taki czas, kiedy zapominamy o dietach, cholesterolu, przesądach i mitach kulinarnych. Gotujemy i jemy! »
Pozwala przeżyć głód pod każdą szerokością geograficzną. Zmielone ziarno, woda i ogień - i już! »
Trudno wyobrazić sobie święta bez jego woni. Piernik musi być na stole! »
Śniadanie to nie tylko poranna dawka kalorii. To chwila rozmowy, czas na lekturę gazety... »
Wpychanie w siebie jedzenia albo wyrzucanie? Są też inne możliwości! »
Niecierpek jest rośliną jednoroczną, kwitnie w lecie. W Polsce występuje powszechnie. »
Po czym poznać cebule nadające się do spożycia? Po tym, czy gryzą je myszy i norniki. »
Gruszka to owoc magiczny, leczniczy, pasujący i do słodyczy, i do dań wytrawnych. Mniam! »
Z czym kojarzy się kuchnia Amerykanów? Hot dogi, hamburgery, fast food... A to nie ich wynalazek!! »
Potrawy gotowane w oliwie, klarowanym maśle lub domowym smalcu w niezbyt wysokiej temperaturze... »