Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...
Był w Polsce do XVIII wieku cenionym warzywem, z którego robiono zupę. Bez buraków!! »
Co jest teraz najmodniejsze w kuchni? Mąka z zielonych bananów, jagody acai, wodorosty, kombucza, kawa z masłem, a do tego swojski bulion i... stara dobra kiszona kapusta! »
Jesień to czas zadumy i melancholii, a także kataru i przeziębień. W chińskiej teorii 5 przemian odpowiada jej metal i smak ostry. Odpowiednio skomponowane jedzenie pomoże nam przetrwać ją w dobrym humorze i zdrowiu. »
Do fondue pije się takie samo wino, jakiego używa się do przygotowania potrawy. »
Nie wierzcie, że czekolada jest substytutem miłości. Miłość to substytut czekolady... »
Porzeczki to wspaniały materiał na soki, wina, konfitury. Można dodawać je do ciast albo suszyć jak rodzynki. »
eser owocowy z duszą owoców sezonowych. Jedz owoce conajniej raz dziennie. »
Zapach kozieradki niejednego zaskoczy. A jej moc – zadziwi... »
Lwy kochają luksus, szczególnie na talerzu. Jednocześnie nie lubią wysilać się w kuchni... »
Wiadomo, że Raki kochają wodę jak mało kto. Upalne, letnie popołudnie wolą spędzić na plaży niż z patelnią w ręku. Uwielbiają jednak dobrze zjeść. »
Jajko jest nie tylko produktem spożywczym, ale też symbolem głęboko zakorzenionym w naszej kulturze. »
Już sam kolor – ciepły, pomarańczowy – rozgrzewa i dodaje optymizmu. »
Dynia ma same zalety! Zrobisz z niej jesienną zupę, zapiekankę i zdrowy deser. A maseczka z miąższu rozświetli Twoją cerę! »
Odżywianie się w zgodzie z naturą, może okazać się dla nas drogą do zdrowia. »
Kolorowa, pomysłowa i pikantna. Taka jest jej kuchnia. Bo taka jest ona sama... »
Potrawy gotowane w oliwie, klarowanym maśle lub domowym smalcu w niezbyt wysokiej temperaturze... »
Pierwszy kosz grzybów działa jak narkotyk. Chcesz coraz więcej i więcej... »