Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...
Większości z nas lebioda kojarzy się z biedą. I słusznie, bo to chwast, który ratował od głodu... »
Marokańskie smaki i aromaty są egzotyczne... Wielkie stosy chili, kminu i innych przypraw... »
Niecierpek jest rośliną jednoroczną, kwitnie w lecie. W Polsce występuje powszechnie. »
W wielu krajach pióropusznik strusi - rzadka paproć - jest jadany na co dzień. »
Pieprz syczuański ma właściwości zdrowotne i znieczulające, powstrzymuje rozmnażanie się bakterii. »
Wiosna to wspaniały okres na robienie fermentowanych napojów. Szczególnie z ziół!! »
Mięta w postaci herbatki lub kropel uśmierza bóle brzucha i obniża gorączkę. »
Jednym z symboli zbliżającej się wielkimi krokami wiosny są wierzbowe bazie. Mało kto jednak wie... »
Pora pomyśleć o daniach wiosennych nie tylko z nazwy! »
Rdest to kilkanaście gatunków roślin. Są jadalne, trochę podobne do szczawiu, ale niekwaśne. »
Wiosna to czas siania rzeżuchy. Na naszych wielkanocnych stołach pojawia się ona... »
Nopales con huevos, czyli jak zjeść kaktusa ze swojego parapetu... »
Które kwiaty są jadalne? Znaczna ich część, może nawet około połowy. »
Polska zima nie rozpieszcza miłośników dzikiej kuchni. Bardzo trudno wtedy o zielone sałatki... »
Przed zatruciem dzikimi roślinami najczęściej możemy się obronić... »
Zimą brakuje świeżych warzyw. Trzeba je wcześniej ususzyć lub zamrozić. Lub hodować na parapecie. »