Stresu nie unikniemy. Dlatego trzeba wiedzieć, jak sobie z nim radzić. A odpowiednia dieta jest jednym ze sposobów. »
Poznaj fakty i mity na temat glutenu oraz diety bezglutenowej. »
Kuszą kolorami i zapachami. Jabłka, fasolka, pomidory albo świeży sok z pomarańczy lub marchwi. Co wybrać? »
Gdyby Wańkowicz dziś spróbował podbić rynek hasłem „cukier krzepi”, poniósłby sromotną porażkę. Zwłaszcza rafinowany – został uznany za białą truciznę! »
Czy wiesz, że mikroorganizmy żyjące w układzie pokarmowym, manipulują naszym zdrowiem fizycznym i psychicznym? »
Lekarze twierdzili, że jajko przyczynia się do rozwoju choroby wieńcowej. Teraz awansowało do podstawy piramidy żywieniowej. Polscy uczeni rozłożyli je na czynniki pierwsze i orzekli: jajo jest doskonałym lekiem! »
Warto zwracać uwagę na to, co łączymy w potrawach. Czy w którymś ze składników nie znajduje się coś, co hamuje działanie witamin i minerałów w innym? I które produkty w duecie zdziałają o wiele więcej, niż solo? »
Żywność modyfikowana genetycznie (GMO) ma sporo zalet. Ale czy poprawianie natury, ingerencje genetyków w rośliny i zwierzęta, które zjadamy, nie obróci się przeciwko nam? »
Nie figuruje jeszcze na oficjalnej liście chorób, ale zapewne niedługo tam trafi. Ortoreksja. Liczba jej ofiar rośnie w dużym tempie. Lekarze biją na alarm. »
Bóle stawów, zębów, migreny, bolesne skurcze mięśni... Chcesz z nimi wygrać? Oto 5 kroków do zdrowia. Zamiast faszerować się prochami, zmień dietę! »