Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...
Dynia ma same zalety! Zrobisz z niej jesienną zupę, zapiekankę i zdrowy deser. A maseczka z miąższu rozświetli Twoją cerę! »
Spotkasz go na łące, przy drodze, nad wodą. Ale nie myśl, że to zwykły chwast!! »
Ważne, aby krótki sezon na owoce wykorzystać w pełni. I każdego dnia zjadać owocową przekąskę lub deser zamiast batonika. »
Rdest to kilkanaście gatunków roślin. Są jadalne, trochę podobne do szczawiu, ale niekwaśne. »
Zimą brakuje świeżych warzyw. Trzeba je wcześniej ususzyć lub zamrozić. Lub hodować na parapecie. »
Kuchnia hiszpańska jest fascynująca. Kształtowała się przez tysiąclecia. »