Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...
Majowe zbieranie dzikich jadalnych roślin to doskonały pomysł. Część zdobyczy można od razu wrzucić na kanapkę! »
Mogą być też buciki albo baranie rogi. To nie dziecięca wyliczanka,to ludowe nazwy ziół... »
Dostojnie się prezentuje i pięknie pachnie. Można z niego zrobić nalewkę, można i perfumy... »
Miłość do gorzkich roślin z rodziny złożonych to typowa cecha kuchni śródziemnomorskiej. »
Większości z nas lebioda kojarzy się z biedą. I słusznie, bo to chwast, który ratował od głodu... »
Tę urokliwą, miodem pachnącą roślinę znali dobrze Słowianie. »
Pora pomyśleć o daniach wiosennych nie tylko z nazwy! »
W swoich badaniach staram się dokumentować wiedzę o miejscach, gdzie ludzie wciąż gotują potrawy z dzikich roślin. »
Chyba największe kłącza mają u nas pewne piękne wodne kwiaty. »